semlor

okej, lite sega är vi väl med o baka semlor. men bara för att det inte är fet-tisdagen så behöver det ju inte betyda att det inte är gott även en tråkig måndag kväll, hihi :) jättegoda blev dom! men imorn, då börjar vi på riktigt. haha. med vårt nyttiga liv, yesbox på den (Y)
ikväll blir det tidigt i säng, ska försöka gå till skolan imorn om jag har tur. har inte råd med o vara borta från skolan en dag egentligen. vad har ni gjort idag då?
här får ni receptet på dom goda semlorna :)

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 10 min

Färdigt på: 1 tim 40 min
 

Ingredienser

Till 16 semlor:
50 g jäst
3 dl havre- eller sojamjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
honung efter smak
75 g smör
1 ägg

Fyllning:
100 g sötmandel
honung eller agavesirap efter tycke
inkråmet av bullen
0.75 dl grädde
 

Gör så här

1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills vätskan blir fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig.

2. Tillsätt honung och ägg och därefter mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig.

3. Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter. När degen jäst klart, rulla ut bullarna och lägg dem på en bakplåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

4. När bullarna jäst färdigt, pensla dem med ägg och grädda sedan i 10 minuter.

5. Ta ut bullarna och låt dem svalna. Skär därefter lock på dem.

6. Fyllning: Ta ut lite av inkråmet i bullarna och blanda det med de övriga ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i bullarna.

7. Vispa grädden och lägg en klick i varje bulle. Lägg på locket och servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0